Najlepšie kuracie katov šľah

Najlepšie kuracie katov šľah

Táto varianta je o niečo odľahčenejšia, pretože je tu použité kuracie mäso. Najlepšie sú stehenné rezne, ale môžete použiť aj prsné. Chilli pridajte podľa vašich preferencií.

Ingrediencie

  • 300g kuracích stehenných rezňov (alebo prsných)
  • 1ks väčších cibule nakrájané na mesiačiky
  • 2ks červenej papriky nakrájanej na kúsky
  • 2-3 feferónky alebo chilli papričky podľa chuti
  • 2-3 kyslé uhorky
  • Kečup
  • Sójová omáčka
  • Soľ, korenie, tymian
  • Rastlinný olej

Postup

  • Mäso nakrájajte na rezančeky, papriku očistite a nakrájajte na kúsky, kyslé uhorky na kolieska a cibuľu na polmesiačiky.
  • Na panvici rozpáľte olej a speňte cibuľu.
  • Pridajte mäso a osmažte zo všetkých strán.
  • Vmiešajte lyžicu až dve sójové omáčky, papriku, uhorky a restujte do mäkka.
  • Osoľte, okoreňte čiernym korením, tymianom a pridajte kečup podľa chuti.
  • Potom pridajte nadrobno nasekané feferónky.
  • Pokiaľ chcete, pridajte trochu vody a sójovej omáčky.
  • Nechajte dusiť a redukovať. Po asi desiatich minútach, kedy je zelenina zmäknutá máte hotovo.
  • Podávajte so zemiakčekmi, ryžou alebo hranolkami.
Kaťák s ryžou a jarnou cibuľkou
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.