Táto varianta je o niečo odľahčenejšia, pretože je tu použité kuracie mäso. Najlepšie sú stehenné rezne, ale môžete použiť aj prsné. Chilli pridajte podľa vašich preferencií.
Ingrediencie
- 300g kuracích stehenných rezňov (alebo prsných)
- 1ks väčších cibule nakrájané na mesiačiky
- 2ks červenej papriky nakrájanej na kúsky
- 2-3 feferónky alebo chilli papričky podľa chuti
- 2-3 kyslé uhorky
- Kečup
- Sójová omáčka
- Soľ, korenie, tymian
- Rastlinný olej
Postup
- Mäso nakrájajte na rezančeky, papriku očistite a nakrájajte na kúsky, kyslé uhorky na kolieska a cibuľu na polmesiačiky.
- Na panvici rozpáľte olej a speňte cibuľu.
- Pridajte mäso a osmažte zo všetkých strán.
- Vmiešajte lyžicu až dve sójové omáčky, papriku, uhorky a restujte do mäkka.
- Osoľte, okoreňte čiernym korením, tymianom a pridajte kečup podľa chuti.
- Potom pridajte nadrobno nasekané feferónky.
- Pokiaľ chcete, pridajte trochu vody a sójovej omáčky.
- Nechajte dusiť a redukovať. Po asi desiatich minútach, kedy je zelenina zmäknutá máte hotovo.
- Podávajte so zemiakčekmi, ryžou alebo hranolkami.