Najlepšie kysnuté vdolky od babičky

Najlepšie kysnuté vdolky od babičky

Hľadáte recept na vdolky, ktoré sa zakaždým povedú? Máme skvelý tip. Overené pohostenie pre každú návštevu.

INGREDIENCIA

  • 500 g múky
  • ½ balíčka čerstvého droždia
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g cukru
  • soľ
  • 2 vajcia
  • cukor na obalenie
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  • Do misy si nasypeme múku, urobíme do nej jamku a do jamky nadrobíme droždie, lyžičku cukru a zalejeme trochou vlažného mlieka.
  • Prikryjeme a necháme vzísť kvások.
  • Po 10 minútach pridáme rozpustené maslo, zvyšok cukru, mlieka, vajcia a štipku soli.
  • Všetko dôkladne prehniteme, cesto opäť prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste ďalších 30 minút.
  • Potom z cesta urobíme valček a rozdelíme ho na 12 kusov.
  • Z každého kúska urobíme guľu, ktorú sploštíme, aby bola placka uprostred najtenšia.
  • Vdolky skladáme na pomúčenú dosku, opäť prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte 10 minút.
  • Potom vdolky vyprážame v dostatočnom množstve rozpáleného tuku z oboch strán zhruba 5-7 minút dozlatista.
Kysnuté vdolečky sú náramné najmä s lekvárom a tvarohom
genussregion-oberfranken.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.