Najlepšie medové perníčky

Najlepšie medové perníčky

Jednoduchý recept, s ktorým sa nemusíte obávať, že by vaše perníčky neboli dostatočne voňavé a mäkké.

Ingrediencie:

  • 5 šálok hladkej múky
  • 1 šálka medu
  • 1 šálka masla
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 vajcia
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 4 čajové lyžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 čajová lyžička čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého klinčeka

Postup:

  1. V mise preosejte múku, soľ, jedlú sódu a korenie.
  2. Maslo a práškový cukor vyšľahajte mixérom do svetlej a nadýchanej hmoty.
  3. Po jednom zašľahajte vajcia a potom tekutý med.
  4. Znížte rýchlosť na nízku a postupne pridávajte múčnu zmes, kým sa všetko dobre nespojí.
  5. Cesto rozdeľte na tretiny a každú zabaľte do potravinárskej fólie.
  6. Dajte na hodinu do chladničky.
  7. Predhrejte rúru na 170°C.
  8. Prvú tretinu cesta rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary perníčkov.
  9. Vykrájané vianočné pečivo odkladajte na plechy vyložené papierom na pečenie.
  10. Rovnako postupujte aj so zvyšným cestom.
  11. Pečte v predhriatej rúre približne 12-15 minút v závislosti od veľkosti perníčkov.
  12. Po vyhladnutí medovej perníčky ozdobte polevou.
Rozmanité medové perníčky zdobené polevou z bielkov.
zdroj: marthastewart.com

Vianoce bez tradičných perníčkov si v slovenských rodinách dokáže predstaviť len málokto. Upečte si spoločne s nami voňavé vianočné perníčky !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.