Najlepšie Sacher tortu

Najlepšie Sacher tortu

Vychutnajte si kus čokoládového neba. Zákusok, ktorý je snáď hlavnou turistickou atrakciou Viedne a pre jeho ochutnanie sa stoja dlhé rady, aj za nepriaznivého počasia. Presne tým si môžete v pár krokoch upiecť u vás v kuchyni. A vychutnať si ho s viedenskou kávou v teple domova.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 130 g hladkej múky
  2. ½ prášku do pečiva
  3. ½ lyžičky soli
  4. 230 g povoleného masla
  5. 230 g cukru kryštál
  6. 8 celých vajec
  7. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  8. 170 g horkej čokolády

Na náplň

  1. 500 g marhuľovej marmelády
  2. 60 ml kvalitného rumu
  3. 110 g masla
  4. 170 g horkej čokolády
  5. 2 lyžice kukuričného sirupu/medu/javorového sirupu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie alebo vymažeme maslom a vysypeme múkou
  3. Strany formy vymastíme maslom a vysypeme múkou
  4. Na vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu
  5. Rozpustenú čokoládu necháme vychladnúť
  6. Do veľkej misy preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ
  7. V druhej mise vymiešame zmäknuté maslo s polovicou cukru kryštál
  8. Pridáme žĺtky a extrakt z vanilky
  9. Zmes poriadne miešame, aby sa všetky ingrediencie spojili
  10. Prisypeme suché ingrediencie a znovu spolu premiešame, aby vzniklo jednoliate cesto
  11. Do cesta primiešame vychladnutú čokoládu
  12. Z bielkov si vyšľaháme sneh
  13. Pomaly pridávame zvyšok cukru a sneh vyšľaháme do pevnej konzistencie
  14. Sneh potom opatrne vmiešame do cesta, aby bolo cesto celistvé
  15. Cesto prelejeme do pripravenej formy a zarovnáme ho
  16. Tortu pečieme približne 45 – 50 minút, kým zo stredu torty vyberieme čisté špáradlo
  17. Potom tortu vyberieme a vychladíme ho na 10 minút ešte zatvorenú vo forme
  18. Potom ho z formy vyberieme na kovovú mriežku a necháme, úplne vychladnúť
  19. Do marhuľovej marmelády vmiešame rum
  20. Tortu rozpolíme a potrieme vnútro marmeládou
  21. Polovky na seba priložíme a potrieme celý povrch torty zvyšnou marmeládou
  22. Takto tortu necháme odpočinúť aspoň 1 hodinu
  23. Čokoládu ohrievame na vodnom kúpeli, potom pridáme maslo a miešame, kým sa oboje nerozpustí a nespojí
  24. Do zmesi pridáme sirup
  25. Teplou polevou prelejeme tortu a potrieme jej celú tortu
  26. Polevu na Sacher torte necháme stuhnúť, kým ju budeme podávať

Ak hotovú tortu uložíte na jeden alebo dva dni do chladu chladničky, tak sa jej chuť zintenzívni, a to vďaka marhuľovej marmeláde, ktorá sa vsiakne do korpusu.

Celá torta s čokoládovou polevou a čokoládovými peniazmi.
zdroj: larecetadelafelicidad.com

Ako je nám známe tort je celý rad, ale ak ste ešte nenašli svojho favorita tak preskúmajte tieto recepty na sladké aj slané torty , kde ho určite nájdete.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.