Najlepšie slané pečivo k vínu

Najlepšie slané pečivo k vínu

Večerné posedenie s pohárom vína je jedným zo spôsobov, ako príjemne zakončiť ťažký deň. Pripravte si k nemu aj niečo na chrumkanie!

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 šálky múky
  • 1/2 šálky vody
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička rozmarínu
  • 1 a 1/2 PL olivového oleja
  • hrubozrnná soľ na posypanie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. V miske zmiešajte múku, soľ, cukor, nasekaný rozmarín a dôkladne premiešajte.
  3. Pridajte vodu a olej.
  4. Vypracujte v cesto.
  5. Cesto rozvaľkajte na doske na približne pol centimetra vysoký obdĺžnik.
  6. Ten následne nožom či krájačom na pizzu nakrájajte na štvorčeky.
  7. Štvorčeky preložte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite vodou a posypte soľou.
  8. Pred vložením do rúry každý štvorček prepichnite vidličkou.
  9. Pečte približne 10-12 minút dozlatista.
Domáce slané krekry s rozmarínom
zdroj: foxandbriar.com

Pred potretím vajíčkom a vložením do rúry môžeme praclíky takzvane lúhovať. Stačí praclík po vykysnutí na 20-30 sekúnd ponoriť do litra vriacej vody, v ktorej ste rozpustili tri polievkové lyžice jedlej sódy. Praclíky potom budú mať typickú tmavšiu farbu, ktorú poznáme od našich západných susedov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.