Večerné posedenie s pohárom vína je jedným zo spôsobov, ako príjemne zakončiť ťažký deň. Pripravte si k nemu aj niečo na chrumkanie!
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky múky
- 1/2 šálky vody
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 čajová lyžička rozmarínu
- 1 a 1/2 PL olivového oleja
- hrubozrnná soľ na posypanie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- V miske zmiešajte múku, soľ, cukor, nasekaný rozmarín a dôkladne premiešajte.
- Pridajte vodu a olej.
- Vypracujte v cesto.
- Cesto rozvaľkajte na doske na približne pol centimetra vysoký obdĺžnik.
- Ten následne nožom či krájačom na pizzu nakrájajte na štvorčeky.
- Štvorčeky preložte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite vodou a posypte soľou.
- Pred vložením do rúry každý štvorček prepichnite vidličkou.
- Pečte približne 10-12 minút dozlatista.
Pred potretím vajíčkom a vložením do rúry môžeme praclíky takzvane lúhovať. Stačí praclík po vykysnutí na 20-30 sekúnd ponoriť do litra vriacej vody, v ktorej ste rozpustili tri polievkové lyžice jedlej sódy. Praclíky potom budú mať typickú tmavšiu farbu, ktorú poznáme od našich západných susedov.