Najlepšie syrové roládky s chrenom

Najlepšie syrové roládky s chrenom

Pripravte si tento veľmi zaujímavý recept, ktorý bude chutiť všetkým, ktorí majú radi horúce pochúťky.

Ingrediencie

  • 10–12 plátkov bieleho toastového chleba
  • 50 g masla
  • 50 g múky
  • 2 lyžice cibule (najemno nakrájané)
  • 300 ml mlieka
  • 1–2 čajové lyžičky rozmarínu (nasekaného)
  • 1–1,5 čajovej lyžičky chrenu (množstvo je voliteľné)
  • 1 šálka syra na posypanie (druh voliteľný – čedar, gouda a pod.)
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Mlieko nalejte do hrnca a primiešajte do neho rozmarín. Pomaly priveďte do varu.
  • Zatiaľ rozpustite v inom hrnci maslo, pridajte cibuľu a restujte 5 minút.
  • K cibuli pridajte múku a, za stáleho miešania, varte 5 minút.
  • Postupne prilievajte mlieko s rozmarínom z prvého hrnca a stále miešajte. Varte ďalších 5 minút, kým nevznikne hustá omáčka.
  • Pridajte nastrúhaný syr s chrenom a miešajte, kým sa syr nerozpustí.
  • Okoreňte soľou a korením, zakryte a nechajte vychladnúť.
  • Zatiaľ čo sa všetko varí, rozohrejte rúru na 220 °C.
  • Z hrianky odrežte kôrky a každý kus natrite hrubou vrstvou vychladenej syrovej zmesi a posypte trochou nastrúhaného syra. Pevne stočte, zaistite špáradlom a vložte na plech, vyložený papierom na pečenie.
  • Tento postup opakujte so všetkými kusmi toastového chleba a každú rolku potrite rozpusteným maslom a posypte nakrájaným rozmarínom.
  • Vložte do rúry a pečte 8–10 minút, kým rolky nezezlátnu a na koncoch nie sú chrumkavé.
  • Podávajte nakrájané alebo vcelku, a to ihneď po upečení.

Roládky z toastového chleba, zdobené rozmarínom.
zdroj: westgold.co.nz

Z toastového chleba si môžete pripraviť aj iné pokrmy. Vyskúšajte naše ďalšie recepty z toastov .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.