Pripravte si tento veľmi zaujímavý recept, ktorý bude chutiť všetkým, ktorí majú radi horúce pochúťky.
Ingrediencie
- 10–12 plátkov bieleho toastového chleba
- 50 g masla
- 50 g múky
- 2 lyžice cibule (najemno nakrájané)
- 300 ml mlieka
- 1–2 čajové lyžičky rozmarínu (nasekaného)
- 1–1,5 čajovej lyžičky chrenu (množstvo je voliteľné)
- 1 šálka syra na posypanie (druh voliteľný – čedar, gouda a pod.)
- soľ
- korenie
Postup
- Mlieko nalejte do hrnca a primiešajte do neho rozmarín. Pomaly priveďte do varu.
- Zatiaľ rozpustite v inom hrnci maslo, pridajte cibuľu a restujte 5 minút.
- K cibuli pridajte múku a, za stáleho miešania, varte 5 minút.
- Postupne prilievajte mlieko s rozmarínom z prvého hrnca a stále miešajte. Varte ďalších 5 minút, kým nevznikne hustá omáčka.
- Pridajte nastrúhaný syr s chrenom a miešajte, kým sa syr nerozpustí.
- Okoreňte soľou a korením, zakryte a nechajte vychladnúť.
- Zatiaľ čo sa všetko varí, rozohrejte rúru na 220 °C.
- Z hrianky odrežte kôrky a každý kus natrite hrubou vrstvou vychladenej syrovej zmesi a posypte trochou nastrúhaného syra. Pevne stočte, zaistite špáradlom a vložte na plech, vyložený papierom na pečenie.
- Tento postup opakujte so všetkými kusmi toastového chleba a každú rolku potrite rozpusteným maslom a posypte nakrájaným rozmarínom.
- Vložte do rúry a pečte 8–10 minút, kým rolky nezezlátnu a na koncoch nie sú chrumkavé.
- Podávajte nakrájané alebo vcelku, a to ihneď po upečení.
Z toastového chleba si môžete pripraviť aj iné pokrmy. Vyskúšajte naše ďalšie recepty z toastov .