Nakladaná ačokča

Nakladaná ačokča

Zavárate radi? Skúste namiesto klasických nakladačiek zavariť niekoľko pohárov ačokči. Na nakladanie sú vhodnejšie menšie plody.

Ingrediencie:

  • 500 g ačokči
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 750 ml vody
  • 250 ml jablčného octu
  • 25 g cukru
  • bobkový list
  • klinček
  • nové korenie
  • soľ

Postup:

  1. Ačokču očistite, vyberte semienka a nakrájajte na prúžky.
  2. Cibuľu a cesnak tiež olúpte a nakrájajte na kolieska či prúžky.
  3. V hrnci zmiešajte vodu, ocot, cukru a korenie.
  4. Zmes priveďte do varu.
  5. Nakrájanú ačokču, cibuľu a cesnak naskladajte do čistých pohárov.
  6. Prelejte horúcim sladkokyslým nálevom.
  7. Poháre uzavrite a vložte ich do hrnca s vodou tak, aby voda v hrnci siahala do polovice pohárov.
  8. Priklopte pokrievkou a varte približne 20 minút.

Takto zavarenú ačokču skladujte pokiaľ možno v chlade a tme, rovnako ako zavarené uhorky.

Paprikouhorka zavarená podobne ako uhorky.
zdroj: docplayer.es

Recepty z ačokči nie sú jedinou možnosťou, ako napríklad deťom pripraviť zaujímavú večeru v tvare lodičiek. Podobne sa dajú naplniť aj zapekané cukety .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.