Zavárate radi? Skúste namiesto klasických nakladačiek zavariť niekoľko pohárov ačokči. Na nakladanie sú vhodnejšie menšie plody.
Ingrediencie:
- 500 g ačokči
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 750 ml vody
- 250 ml jablčného octu
- 25 g cukru
- bobkový list
- klinček
- nové korenie
- soľ
Postup:
- Ačokču očistite, vyberte semienka a nakrájajte na prúžky.
- Cibuľu a cesnak tiež olúpte a nakrájajte na kolieska či prúžky.
- V hrnci zmiešajte vodu, ocot, cukru a korenie.
- Zmes priveďte do varu.
- Nakrájanú ačokču, cibuľu a cesnak naskladajte do čistých pohárov.
- Prelejte horúcim sladkokyslým nálevom.
- Poháre uzavrite a vložte ich do hrnca s vodou tak, aby voda v hrnci siahala do polovice pohárov.
- Priklopte pokrievkou a varte približne 20 minút.
Takto zavarenú ačokču skladujte pokiaľ možno v chlade a tme, rovnako ako zavarené uhorky.
Recepty z ačokči nie sú jedinou možnosťou, ako napríklad deťom pripraviť zaujímavú večeru v tvare lodičiek. Podobne sa dajú naplniť aj zapekané cukety .