Ťažko by ste hľadali lepšiu farebnú kombináciu, než fialová kapusta a červenú repu. Dokonale chuťovo zladená pochúťka je nabitá zdravím a skvele doplní teplé aj studené pokrmy po celý rok.
INGREDIENCIA
- 3 hrnčeky nakrúhanej červenej kapusty
- 1 hrnček nastrúhanej repy
- ¼ hrnčeka nasekanej cibuľky
- 1 lyžička rasce
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
POSTUP
- Vo veľkej mise zmiešajte nakruhanú kapustu, repu a cibuľu.
- Osoľte a nechajte 2 hodiny púšťať tekutinu. Občas zamiešajte.
- Pridajte zvyšok surovín a starostlivo premiešajte.
- Umiestnite zmes do kapustovej nádoby a dobre pritlačte ku dnu. Zalejte tekutinou z kapusty tak, aby bola všetka zelenina pod hladinou. V prípade potreby dolejte trochou osolenej vody.
- Nechajte fermentovať pri izbovej teplote 3-4 dni, potom premiestnite do chladničky a môžete začať konzumovať.