Nakladaná červená kapusta s repou

Nakladaná červená kapusta s repou

Ťažko by ste hľadali lepšiu farebnú kombináciu, než fialová kapusta a červenú repu. Dokonale chuťovo zladená pochúťka je nabitá zdravím a skvele doplní teplé aj studené pokrmy po celý rok.

INGREDIENCIA

  • 3 hrnčeky nakrúhanej červenej kapusty
  • 1 hrnček nastrúhanej repy
  • ¼ hrnčeka nasekanej cibuľky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička strúhaného zázvoru

POSTUP

  1. Vo veľkej mise zmiešajte nakruhanú kapustu, repu a cibuľu.
  2. Osoľte a nechajte 2 hodiny púšťať tekutinu. Občas zamiešajte.
  3. Pridajte zvyšok surovín a starostlivo premiešajte.
  4. Umiestnite zmes do kapustovej nádoby a dobre pritlačte ku dnu. Zalejte tekutinou z kapusty tak, aby bola všetka zelenina pod hladinou. V prípade potreby dolejte trochou osolenej vody.
  5. Nechajte fermentovať pri izbovej teplote 3-4 dni, potom premiestnite do chladničky a môžete začať konzumovať.
Postup prípravy červenej nakladanej kapusty.
Zdroj: countryliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.