Aby vám nikdy nechýbala paprika, ktorú dozdobíte obložené chlebíčkami pre svojich hostí, môžete si ju zavariť.
Budete potrebovať
- červenej papriky
- nálev
- olej
- poháre na zavarenie a viečka
- zavárací hrniec
Postup prípravy
- Nachystajte si potrebný počet pohárov na zaváranie a dôkladne ich spolu s viečkami sterilizujte.
- Papriku očistite, zbavte jadier, umyte a nakrájajte na rezančeky.
- Pripravte si sladkokyslý nálev, do ktorého pridajte navyše olej.
- Do prichystaných pohárov vložte nakrájanú papriku – podľa ľubovôle môžete pridať napríklad jeden kozí roh, cibuľu, guličky nového korenia či korenie.
- Papriku zalejte nálevom a viečka utrite papierovou utierkou.
- Poháre vložte do zaváracieho hrnca – dávajte pozor, aby sa poháre nedotýkali, mohli by popraskať.
- Zavárajte pri teplote 85 stupňov po dobu 20 minút.
- Hotové poháre pretočte viečkom dole a nechajte vychladnúť.
- Skladujte v temnom a chladnom mieste.
Inšpirujte sa aj našimi receptami na nakladané paradajky na rôzne spôsoby. Vychutnajte si ich všetky!