Nakladaná červená paprika

Nakladaná červená paprika

Aby vám nikdy nechýbala paprika, ktorú dozdobíte obložené chlebíčkami pre svojich hostí, môžete si ju zavariť.

Budete potrebovať

  • červenej papriky
  • nálev
  • olej
  • poháre na zavarenie a viečka
  • zavárací hrniec

Postup prípravy

  • Nachystajte si potrebný počet pohárov na zaváranie a dôkladne ich spolu s viečkami sterilizujte.
  • Papriku očistite, zbavte jadier, umyte a nakrájajte na rezančeky.
  • Pripravte si sladkokyslý nálev, do ktorého pridajte navyše olej.
  • Do prichystaných pohárov vložte nakrájanú papriku – podľa ľubovôle môžete pridať napríklad jeden kozí roh, cibuľu, guličky nového korenia či korenie.
  • Papriku zalejte nálevom a viečka utrite papierovou utierkou.
  • Poháre vložte do zaváracieho hrnca – dávajte pozor, aby sa poháre nedotýkali, mohli by popraskať.
  • Zavárajte pri teplote 85 stupňov po dobu 20 minút.
  • Hotové poháre pretočte viečkom dole a nechajte vychladnúť.
  • Skladujte v temnom a chladnom mieste.
Zavárané červené papriky v pohároch.
zdroj: crabappleherbs.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na nakladané paradajky na rôzne spôsoby. Vychutnajte si ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.