Nakladaná červená repa

Nakladaná červená repa

Nakladanie alebo fermentácia zeleniny je nielen skvelý spôsob jej uchovania, ale aj úžasný proces, kedy vplyvom baktérií mliečneho kvasenia vznikajú vitamínové bomby plné antioxidantov a probitík. Takro upravená zelenina je lepšie stráviteľná a pre našu imunitu je skutočným zázrakom.

Ingrediencie

  • 3 stredne veľké repy
  • 1 a ½ lyžice soli
  • 2 lyžice jablčného octu
  • voda
  • obľúbené bylinky – napr. rozmarín, tymián
  • sklenený uzatvárateľný pohár s objemom 600 ml

Postup

  • Repy naozaj starostlivo umyte a olúpte. Akékoľvek nečistoty by mohli spôsobiť vznik plesne
  • Nakrájajte na menšie kúsky a vložte do pohára
  • Pridajte nadrobno nasekané, oprané bylinky
  • Zalejte octom
  • Soľ rozpustite v pol šálke vody a nalejte na repu
  • Zalejte studenou vodou tak aby všetky kúsky zeleniny boli pod hladinou
  • Nechajte kvasiť pri izbovej teplote 3-7 dní
  • Potom premiestnite do chladničky – chlad proces kvasenia zastaví a zelenina vám takto vydrží aj niekoľko týždňov.
Kúsky repy naložené v pohári
Zdroj: fermentingforfoodies.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.