Nakladaná červená repa s chrenom

Nakladaná červená repa s chrenom

Repa chutí skvele v rôznych kombináciách, ale jedna z tých najlepších je s chrenom! Pripravte si túto delikatesu, ktorú si zamiluje celá vaša rodina.

Budete potrebovať

  • 30-40 malých červených rep
  • 2 šálky vody
  • 2 šálky cukru
  • 3 šálky bieleho octu
  • 1 lyžica soli
  • 2 lyžičky celej rasce
  • 1 lyžička feniklových semienok
  • 1 lyžička celých bobúľ čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky chilli vločiek (voliteľne)
  • čerstvý chren, nakrájaný na plátky alebo nastrúhaný

Postup prípravy

  1. Červenú repu uvarte v pare alebo pečte do mäkka.
  2. Uvarenú repu nechajte mierne vychladnúť a potom ju olúpte.
  3. Repu nakrájajte na tenké plátky alebo ju nastrúhajte nahrubo.
  4. Takto upravenú repu vložte do nádoby, ktorú môžete cez noc zavrieť.
  5. V stredne veľkom hrnci zmiešajte vodu, cukor, ocot, soľ, rascu, fenikel, čierne korenie a čili vločky (voliteľne).
  6. Tekutinu priveďte do varu a prikryté nechajte 15 minút variť.
  7. Odstráňte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
  8. Tekutinu nalejte cez sito na repu, zamiešajte a nechajte 2-3 hodiny odležať.
  9. Pripravte si zavárací hrniec, poháre, viečka a krúžky.
  10. Poháre a viečka sterilizujte.
  11. Na dno každého pohára položte niekoľko plátkov čerstvého chrenu.
  12. Naplňte poháre nakladanou repou, zaviečkujte a vložte do zaváracieho hrniec.
  13. Zavárajte cca 20 minút pri 85 stupňoch Celzia.
  14. Akonáhle je hotové, poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
  15. Skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Nakladaná repa v pohároch av miske s vidličkou.
www.hanielas.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.