Repa skvele chutí aj v kombinácii s kapustou a cibuľou. Presvedčte sa o tom sami!
Budete potrebovať
- 1 kg červenej repy
- 1 kg bielej hlávkovej kapusty
- 200 g cibule
- 250 ml octu
- 2 lyžice soli
- 1/2 lyžice cukru
Postup prípravy
- Repu poriadne umyte a uvarte.
- Za približne 30 minút ju sceďte, nechajte vychladnúť a nahrubo nastrúhajte.
- Kapustu očistite a nakrájajte na tenké rezančeky spolu s cibuľou.
- Kapustu a cibuľu zmiešajte a povarte v náleve z vody, cukru, octu, soli približne 5 minút.
- Potom primiešajte nastrúhanú repu a horúcu zmes plňte do čistých sklenených pohárov.
- Dôkladne zaviečkujte a vložte do zaváracieho hrnca – poháre skladajte 1 centimeter od seba.
- Sterilizujte pri teplote 80°C približne 20 minút.
- Akonáhle je hotovo, poháre vytiahnite a otočte ich viečkom dole.
- Nechajte vychladnúť a potom uskladnite.