Fermentovaná zelenina patrí nielen podľa tradičnej čínskej medicíny medzi najzdravšie potraviny. Postup nakladania kvaseného kapusty je pritom veľmi jednoduchý a zvládne ho aj kuchár začiatočník. Vyskúšajte lahodnú kombináciu kapusty s chrenom, ktorá patrí medzi nielen slovenské klasiky.
INGREDIENCIA
- 1 kg červenej kapusty
- 70 g čerstvého chrenu
- 0,5 kg jabĺk
- 20 g soli
POSTUP
- Nakrúhajte červenú kapustu a vložte do veľkej misy.
- Jablká zbavte jadrovníka a nastrúhajte spolu s chrenom a pridajte k kapuste.
- Osoľte a dôkladne premiešajte.
- Nechajte cca 30 min odležať, aby sa uvoľnila prebytočná tekutina.
- Kapustu aj s tekutinou natlačte do pohára a zaťažte pevným vreckom naplneným vodou tak, aby bola všetka kapusta pod hladinou.
- Nechajte 2 dni kvasiť pri izbovej teplote, potom presuňte do chladu, kde bude kvasiť ďalšie 4-6 týždňov.