Hľadáte recepty na kvasenú zeleninu, ktorú by ste mohli naservírovať svojim hosťom pri domácej grilovačke?
Inšpirujte sa v našom článku a vyskúšajte niektorú z našich starostlivo pozbieraných lahôdok.
Záleží len na vás, ktorým druhom dáte prednosť a do akej pochúťky sa nakoniec zamilujete, ale verte, že je rozhodne z čoho vyberať. Ostatne už ste niekedy ochutnali napríklad kimchi?
Naše recepty
Mrknite na inštruktážne video, ako sa dá kimchi pripraviť.
Prečo jesť fermentovanú zeleninu?
Pickles, ako sa tiež tejto zelenine hovorí, pomáha udržovať našu črevnú mikroflóru v kondícii. Je to jednoduchý, lacný a maximálne užitočný spôsob uchovania rôznych druhov zeleniny.
Nie je na škodu si urobiť dostatočné zásoby najmä na zimné obdobie. Ostatne cez zimu je to ideálna náhrada čerstvej zeleniny, navyše bohatá na minerály, vitamíny, enzýmy a probiotiky.
Nielen, že si konzumáciou posilňujeme imunitu, ale tiež udržujeme zdravé črevá aj správne trávenie, zároveň s tým dochádza ľahšie k vylučovaniu nežiaducich toxínov z tela, ale aj zaháňať únavu či znižovať tlak.
Aké druhy zeleniny sa hodia na fermentáciu?
- Kapusta
- Mrkva
- Cibuľa
- Červená repa
- Karfiol
- Brokolica
- Kaleráb
- Reďkovky
- Uhorky