Nakladanie vlastných papričiek je to najlepšie. Pripravte si čerstvé feferónky, vodu, cukor, ocot, cesnak a ďalšie bylinky, ktoré máte radi a chcete si nimi ochutiť rôsol, v ktorom sa budú nakladať. Pomocou nižšie uvedeného receptu si doma vytvoríte bezkonkurenčnú doma vyrobenú dobrotu.
Čo budeme potrebovať
- 800 g baraních rohov
- 400 ml vody
- 400 ml jablčného octu
- 4 lyžice soli
- 4 bobkové listy
- 8 strúčiky cesnaku
- 4 lyžičky celého korenia
Postup
- Papriky umyjeme a po strane na nich urobíme tenký zárez
- Zárez napomôže lepšiemu naloženiu papričiek, keď sú v celku
- Vo väčšom hrnci si do varu privedieme vodu, ocot a soľ
- Zatiaľ čo sa nálev varí, naplníme si poháre baranými rohmi, bobkovým listom, cesnakom a korením
- Papriky potom zalejeme horúcim nálevom, necháme si 3 centimetrový priestor od hrdla pohára
- Hrdlo utrieme
- Poháre uzavrieme viečkom a maximálne utiahneme
- Poháre položíme hore dnom a necháme vychladnúť
- Potom si ich označíme a pred konzumáciou ich uložíme minimálne na 3 dni do chladničky alebo na nejaké chladné miesto