Nakladané biele fazule

Nakladané biele fazule

Tlakové konzervovanie sušených fazule je šetrný spôsob, ako fazuľa pripraviť a uchovať.

Čo budeme potrebovať

  1. 2,5 kg bielych fazule
  2. Soľ na konzervovanie
  3. Voda

Postup

  1. Suché biele fazule prepláchneme a očistíme od nečistôt
  2. Preložíme ich do veľkého hrnca a zalejeme ich dostatočným množstvom vody, tak aby boli ponorené
  3. Fazuľu necháme vo vode 12 hodín alebo cez noc namáčať
  4. Namočenú strukovinu potom prepláchneme a vrátime ich späť do hrnca s čistou vodou
  5. Vodu začneme variť a varíme ju po dobu asi 30 minút
  6. Zatiaľ čo sa fazuľa varí, pripravíme si poháre
  7. Poháre aj viečka umyjeme horúcou vodou a necháme ich odkvapkať
  8. Do pohárov pridáme konzervačnú soľ, do každej z nich ½ lyžičky
  9. Pomocou naberačky naplníme poháre fazuľami
  10. Pridáme vodu, v ktorej sme fazuľu varili, ale neplníme až k hrdlu pohára
  11. Fazuľu v pohári premiešame drevenou špachtľou, aby sme sa zbavili vzduchových bublín
  12. Poháre pevne uzavrieme viečkom
  13. Umiestnime ich do tlakovej nádoby
  14. Necháme medzi nimi trochu priestoru, aby sa poháre nedotýkali
  15. Upravíme množstvo vody podľa potreby a ďalej pokračujeme podľa návodu
  16. Zavárame po dobu 75-90 minút
  17. Keď uplynie dostatok času, nádobu vypneme a necháme vychladnúť
  18. Poháre vyberieme, rozložíme a necháme vychladnúť
  19. Takto ich necháme 12-24 hodín
  20. Skontrolujeme ich tesnenie tým, že stlačíme stred viečka, ktorý by sa nemal hýbať
  21. Označíme ich a uložíme na chladné miesto
Biela, hnedá a žltá fazuľa zavarená v slanom náleve.
Zdroj: simplycanning.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.