Tento spôsob zavárania je skutočne jednoduchý a nehľadajte v ňom žiadnu vedu – jednoducho jablká uvaríte vo svojej vlastnej šťave.
Budete potrebovať
- jablká
- prevarenú vodu
Postup prípravy
- Jablká očistite a nakrájajte na požadovanú veľkosť – môžete ich aj olúpať, záleží na vašej chuti.
- Vložte ich do hrnca, pridajte vodu a varte asi 3 minúty, aby zmäkli.
- Vychladnuté jablká dajte do zaváracích pohárov, prelejte ich zvyšnou vodou a zaviečkujte – ak je vody málo, dolejte vodou prevarenou.
- V zaváracom hrnci varte na 80 stupňov po dobu 20 minút.
- Akonáhle je varenie na konci, nechajte ich ešte 10 minút odstáť.
- Potom ich vytiahnite a viečkom ich otočte dole.
- Nechajte do druhého dňa vychladnúť.