Vynikajúce naložené kaleráby, ktoré sa hodia mať vždy po ruke! Môžete ich použiť do sendvičov či šalátov alebo ich konzumovať len tak samotné.
INGREDIENCIA
- 680 – 900 g kalerábu (jedna veľká alebo dve malé)
- hrsť listov řapíkatého zeleru
- 500 ml jablčného octu
- 500 ml vody
- 1 lyžička horčičných semienok
- 2 polievkové lyžice trstinového cukru
- 2 polievkové lyžice hrubej soli
- 2,5 cm kúsok čerstvého zázvoru, nakrájaný na tenké plátky
- 3 strúčiky cesnaku, rozpolené
- 1/2 čajovej lyžičky drveného čierneho korenia
POSTUP
- Umyte a osušte tri pollitrové zaváracie poháre a viečka.
- Dajte bokom.
- Vyčistite a orežte kaleráby a uistite sa, že ste odstránili všetky miesta, kde boli predtým pripevnené malé stonky.
- Mandolínou alebo veľmi ostrým nožom nakrájajte kaleráby na tenké tyčinky.
- Tyčinky rovnomerne rozdeľte do pohárov spolu s listami řapíkatého zeleru, čiernym korením, zázvorom a cesnakom.
- Zmiešajte ocot, vodu, cukor, soľ a horčičné semienka v strednom hrnci a priveďte do varu.
- Akonáhle sa lák vyvarí, stiahnite ho z ohňa a tekutinou opatrne zalejte kaleráby v pohároch.
- Na poháre naskrutkujte viečka nechajte ich stáť na pulte, kým nevychladnú.
- Po vychladnutí dajte do chladničky.
- Kaleráb budú pripravené na konzumáciu za 24 hodín a je možné ich skladovať v chladničke až 2 mesiace.
Pripravili sme si pre vás aj najlepšie recepty na bravčové so smotanou . Vyskúšajte ich všetky!