Nakladané lečo s horčicou

Nakladané lečo s horčicou

Ochutnajte tento luxusný recept na lečo s horčicou a feferónkou, ktorý si zamiluje celá vaša rodina!

Budete potrebovať

  • 1 kg paradajok
  • 1 kg paprík
  • 0,5 kg cibule
  • 1 šálka horčice
  • soľ
  • 1 feferónku

Postup prípravy

  • Zaváracie poháre spoločne s viečkami sterilizujeme a necháme ich voľne osušiť.
  • Medzitým si olúpeme cibuľu, očistíme paradajky a papriky a všetko nakrájame.
  • Do väčšieho hrnca dáme trochu oleja, pridáme cibuľku a krátko opražíme.
  • Potom vložíme zvyšnú zeleninu a dusíme pod pokrievkou domäkka.
  • Ako dochucovadlo použijeme soľ, horčicu a nakrájanú feferónku.
  • Pripravenú zmes vlejte do zaváracích pohárov, okraje utrieme a poriadne zaviečkujeme.
  • Poháre vkladajte do hrnca tak, aby medzi nimi bol priestor – inak by mohli popraskať.
  • Sterilujte asi 20 minút pri teplote 80 stupňov.
  • Neskôr poháre vytiahnite a otočte ich dnom nahor.
  • Nechajte vychladnúť a uložte na vyhovujúce miesto.
Zavárané lečo v pohároch.
zdroj: bestrecipes.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.