Paradajky si môžete uchovať aj bez šupky. Na niektoré recepty je to vhodnejšie.
Budete potrebovať
- paradajky
- nálev
- zaváracie poháre
- zavárací hrniec
Postup prípravy
- Do väčšieho hrnca vlejte vodu, ktorú priveďte do varu.
- Paradajky očistite a vložte do vriacej vody na 3 minúty.
- Potom paradajky vyberte a vložte ich do studenej vody, ktorá zabráni ďalšiemu mäknutiu.
- Šupku paradajok ošúpte – podľa ľubovôle môžete odstrániť aj semienka z paradajok.
- Pripravené paradajky vkladajte do vopred sterilizovaných pohárov.
- Zalejte nálevom (môžete použiť aj vlastnú šťavu paradajok) a poháre poriadne uzavrite.
- Varte pri teplote 80 stupňov asi štvrť hodiny.
- Po vytiahnutí pohárov z hrnca ich obráťte viečkom smerom dole a nechajte vychladnúť.
- Poháre skladujte v chladnom a temnom mieste.