Nakladané olúpané paradajky

Nakladané olúpané paradajky

Paradajky si môžete uchovať aj bez šupky. Na niektoré recepty je to vhodnejšie.

Budete potrebovať

  • paradajky
  • nálev
  • zaváracie poháre
  • zavárací hrniec

Postup prípravy

  • Do väčšieho hrnca vlejte vodu, ktorú priveďte do varu.
  • Paradajky očistite a vložte do vriacej vody na 3 minúty.
  • Potom paradajky vyberte a vložte ich do studenej vody, ktorá zabráni ďalšiemu mäknutiu.
  • Šupku paradajok ošúpte – podľa ľubovôle môžete odstrániť aj semienka z paradajok.
  • Pripravené paradajky vkladajte do vopred sterilizovaných pohárov.
  • Zalejte nálevom (môžete použiť aj vlastnú šťavu paradajok) a poháre poriadne uzavrite.
  • Varte pri teplote 80 stupňov asi štvrť hodiny.
  • Po vytiahnutí pohárov z hrnca ich obráťte viečkom smerom dole a nechajte vychladnúť.
  • Poháre skladujte v chladnom a temnom mieste.
Nakladané paradajky v zaváracích pohároch.
zdroj: tideandthyme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.