Nakladané papriky plnené kapustou

Nakladané papriky plnené kapustou

Vlastnoručne nakladané papriky s kapustou v sebe kombinujú sladkú chuť paprík a ostrosť kyslej kapusty. Vyrobte si jednoduchú pochúťku, ktorá na tanieri skvele vyzerá a hodí sa tak ako doplnok k slávnostným pokrmom po celý rok.

INGREDIENCIA

  • 3 l strúhanej bielej kapusty
  • 3 lyžičky soli
  • 2 lyžičky sušenej zelerovej vňate
  • 2 lyžičky horčičného semienka
  • 90 ml octu
  • 100 g krupicového cukru
  • 3 kg menších paprík

Na nálev:

  • 4 hrnčeky cukru
  • 4 hrnčeky octu
  • 2 hrnčeky vody

POSTUP

  1. Nakrúhanú kapustu dajte do veľkej misy, osoľte a zalejte vodou. Nechajte cca 20 minút stáť.
  2. Zlejte prebytočnú vodu a pridajte sušenú zelerovú vňať, ocot, horčičné semienko a cukor a všetko dôkladne premiešajte.
  3. Papriky dôkladne umyte kefkou a odrežte stopku. Starostlivo vydlabajte semienka.
  4. Papriky plňte ochutenou kapustou a skladajte do čistých zaváracích pohárov.
  5. Na nálev zvarte cukor s octom a vodou.
  6. Nálevom zalejte papriky v pohároch a ihneď uzavrite vekom.
  7. Sterilujte poháre po dobu 15 minút pri 75°C, potom vytiahnite z vody a nechajte vychladnúť. Takto zavarené plnené papriky vám vydržia niekoľko mesiacov.
Recept na sterilizované papriky plnené kyslou kapustou.
Zdroj: blog.seedsavers.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.