Chrumkavé uhorky naložené s cesnakom, kôprom, jarnou cibuľkou a jalapenos si zamilujete! Pokiaľ preferujete uhorky viac na sladko, pridajte do nálevu cukor.
INGREDIENCIA
- 3 šálky bieleho vínneho octu
- 2 a ¼ šálky studenej vody
- 2 a ½ lyžice soli
- 3 lyžice horčičného semienka
- 3 lyžice semienok koriandra
- 3 lyžice korenia
- 2 bobkové listy
- 600 g šalátových uhoriek nakrájaných na centimetrové kolieska
- 4 jarné cibuľky, orezané a nakrájané (biela aj zelená časť)
- 3 papričky jalapeno nakrájané na kolieska (ak nechcete šalát veľmi pikantné, odstráňte semienka)
- 6 nasekaných strúčikov cesnaku
- niekoľko vetvička čerstvého kôpru podľa vašej chuti
POSTUP
- Pripravte si uhorky.
- Umiestnite nakrájané uhorky a niekoľko kociek ľadu do sitka na 20 minút do drezu (pomôže im to lepšie chrumkať).
- Úplne sceďte a osušte.
- Pripravte si nálev.
- V hrnci zmiešajte ocot, vodu, soľ, horčičné semienko, koriander, korenie a bobkové listy.
- Priveďte do varu na silnom ohni.
- Znížte teplotu a nechajte 10 minút variť.
- Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Naskladajte uhorky, jarnú cibuľku, jalapenos, cesnak a pár vetvička kôpru do pohárov so širokým hrdlom.
- Nalejte rôsol do pohárov, aby ste zakryli uhorky (zadnou stranou lyžice zatlačte uhorky dole, aby sa ponorili).
- Párkrát poklepte pohármi, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny.
- Poháre pevne zakryte viečkami a dajte do chladu.
Máme pre vás tie najlepšie elektrické hrnce na zaváranie v teste . Kto vyhral v našom porovnaní?