Nakladanie bravčového mäsa

Nakladanie bravčového mäsa

Obľúbeným mäsom na zaváranie je mäso bravčové. Skúste si takto pripraviť pliecko, bôčik a krkovicu a budete sa tešiť skvelým výsledkom!

Budete potrebovať

  • 0,5 kg bravčové pliecko
  • 0,5 kg bravčového bôčika
  • 0,5 kg bravčovej krkovice
  • voda alebo bravčový vývar
  • soľ, korenie, rasca

Postup prípravy

  • Deň dopredu si pripravte bravčový vývar – pokiaľ nechcete, môžete použiť prevarenú vodu.
  • Mäso umyte, zbavte kostí, šliach a podobných nečistôt.
  • Nakrájajte ho na kocky – tak, aby sa pekne zmestili do pohárov.
  • Mäso osoľte, oprite, okmínujte a dajte do chladničky na 24 hodín uležať.
  • Ďalší deň si pripravte zaváracie poháre – sterilizujte ich a poriadne vysušte.
  • Na dno pohára nasypte lyžičku soli.
  • Mäso dajte do pohárov – poriadne ho vtesnite na seba, aby sa vytlačil vzduch.
  • Zalejte asi 2 centimetre pod okraj vývarom alebo vodou.
  • Než poháre zaviečkujte, položte na mäso kúsok bravčovej kože z bôčika – vytvorí sa príjemný rôsol.
  • Poriadne poháre zaviečkujte, utiahnite a vložte do zaváracieho hrnca hodinu povariť na 98-100 stupňov.
  • Druhý deň opakujte varenie ako deň predošlý.
  • Akonáhle je hotové, poháre vytiahnite a pretočte ich dnom nahor.
  • Nechajte vychladnúť a uskladnite v chladnom a temnom mieste.
Bravčové mäso zavarené v pohároch, ktoré sú položené na utierke.
zdroj: foodstorageandsurvival.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.