Čerešne je možné naložiť aj bez cukru. Stačia vám na to iba dve ingrediencie – čerešne a voda.
Suroviny:
- čerešne
- voda
Postup prípravy
- Čerešne dôkladne umyte a odstráňte stopky či prípadne iné nečistoty.
- Pripravte si pollitrové fľaše, do ktorých čerešne naukladáte po okraj.
- Fľaše poriadne zaviečkujte.
- Vo veľkom hrnci si dajte variť vodu, do ktorej pridáte trochu sena – to zaručí, aby sa fľaše o seba netreli a tým nepopraskali.
- Do hrnca vložte fľaše viečkom dole a varte – zámerom je zahriať ovocie vo vnútri pohára na dostatočne vysokú teplotu, aby sa ich obsah sterilizoval aj bez toho, že sa bude skutočne variť.
- Zložte hrniec z ohňa a nechajte odstáť, kým voda aj fľaše neschladnú.