Nakladanie marhúľ bez cukru

Nakladanie marhúľ bez cukru

Keďže je prakticky každé ovocie prirodzene sladké, nemusíte pri zaváraní zákonite používať cukor. Poradíme vám, ako zavárať aj bez cukru.

Ingrediencie

  • marhule
  • vodu
  • štipku soli

Postup

  • Marhule si poriadne očistíme, vykôstkujeme a nakrájame na kocky.
  • Naplníme nimi už vopred pripravené sterilizované poháre až po okraj.
  • Zalejete prevarenou, už vychladnutou vodou a do každého pohára pridáme štipku soli – udrží ovocie krásne tvrdé a šťavnaté.
  • Navyše soľ zbaví marhule prílišnej sladkosti a urobí tak kompót nízkokalorický.
  • Potom klasicko zavárame v hrnci s vriacou vodou po dobu cca 20 minút.
  • Po vybratí z kúpeľa odložíme na utierku hore dnom.
  • Až poháre s obsahom vychladnú, skladujeme najlepšie v pivnici.
Marhule naložené v pohári s lyžičkou.
zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.