Keďže je prakticky každé ovocie prirodzene sladké, nemusíte pri zaváraní zákonite používať cukor. Poradíme vám, ako zavárať aj bez cukru.
Ingrediencie
- marhule
- vodu
- štipku soli
Postup
- Marhule si poriadne očistíme, vykôstkujeme a nakrájame na kocky.
- Naplníme nimi už vopred pripravené sterilizované poháre až po okraj.
- Zalejete prevarenou, už vychladnutou vodou a do každého pohára pridáme štipku soli – udrží ovocie krásne tvrdé a šťavnaté.
- Navyše soľ zbaví marhule prílišnej sladkosti a urobí tak kompót nízkokalorický.
- Potom klasicko zavárame v hrnci s vriacou vodou po dobu cca 20 minút.
- Po vybratí z kúpeľa odložíme na utierku hore dnom.
- Až poháre s obsahom vychladnú, skladujeme najlepšie v pivnici.