Nakladanie údeného mäsa do pohára

Nakladanie údeného mäsa do pohára

Pokiaľ ste sa pustili do údenia mäsa a viete, že ho budete zavárať, je dobré mäso neúdiť až do konečnej fázy, odporúča sa údiť pri teplote 70 stupňov 3 hodiny.

Budete potrebovať

  • údené mäso
  • prevarená voda
  • zaváracie poháre s viečkami

Postup prípravy

  • Najskôr si nachystajte správny počet zaváracích pohárov a tie potom sterilizujte a vysušte.
  • Potom mäso začnite do pohárov plniť – dbajte na to, aby mäso bolo natlačené na sebe, aby ste vytlačili prebytočný vzduch medzi mäsom.
  • Mäso naplňte iba do ⅔ pohára, zvyšok dolejte vodou.
  • Poháre uzavrite a vložte ich do zaváracieho hrnca.
  • Varte pri teplote 95 stupňov po dobu dvoch hodín.
  • Poháre po dovarení vytiahnite z hrnca a nechajte ich voľne vychladnúť.
  • Potom ich skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Údené mäso naložené v zaváracích pohároch.
zdroj: paleoleap.com

Vyskúšajte aj naše TOP recepty na nakladané bravčové mäso : skvelá voľba pre všetkých “mäsožravcov”.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.