Pokiaľ ste sa pustili do údenia mäsa a viete, že ho budete zavárať, je dobré mäso neúdiť až do konečnej fázy, odporúča sa údiť pri teplote 70 stupňov 3 hodiny.
Budete potrebovať
- údené mäso
- prevarená voda
- zaváracie poháre s viečkami
Postup prípravy
- Najskôr si nachystajte správny počet zaváracích pohárov a tie potom sterilizujte a vysušte.
- Potom mäso začnite do pohárov plniť – dbajte na to, aby mäso bolo natlačené na sebe, aby ste vytlačili prebytočný vzduch medzi mäsom.
- Mäso naplňte iba do ⅔ pohára, zvyšok dolejte vodou.
- Poháre uzavrite a vložte ich do zaváracieho hrnca.
- Varte pri teplote 95 stupňov po dobu dvoch hodín.
- Poháre po dovarení vytiahnite z hrnca a nechajte ich voľne vychladnúť.
- Potom ich skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Vyskúšajte aj naše TOP recepty na nakladané bravčové mäso : skvelá voľba pre všetkých “mäsožravcov”.