Nakladanie údeného rybieho mäsa

Nakladanie údeného rybieho mäsa

Rybárčite radi a ešte radšej si chytenú rybu vyudíte a zjete? Viete, že aj údené rybie mäso je možné zavárať? Vyskúšajte náš recept, s ktorým to bude hračka!

Budete potrebovať

  • rybu (losos, amur, kapor, lieň, sumec a pod.)
  • cesnak
  • soľ
  • drvená rasca
  • olej
  • zaváracie poháre

Postup prípravy

  • Rybu najskôr očistite, vypitvajte a opláchnite.
  • Nemusíte ju špeciálne koreniť, postačí vám rozotretý cesnak so soľou a drvená rasca.
  • Takto pripravenú rybu vložte na 24 hodín do chladničky a nechajte ju naležať.
  • Ďalší deň ju vložte do udiarne, kde ju pri menšej teplote 50-60 stupňov po dobu 5 hodín vyudíte.
  • Medzitým si pripravte zaváracie poháre – dôkladne ich sterilizujte.
  • Akonáhle ryby vychladnú, môžete ich zbaviť kostí – záleží na vás.
  • Vložte ich do pripravených pohárov a zalejte ich olejom – môžete si vybrať medzi olivovým či slnečnicovým.
  • Poháre zaviečkujte a vložte do hrnca.
  • Varte asi 1 hodinu pri teplote 95-98 stupňov.
  • Zavarené údené mäso nechajte ešte aspoň 14 dní naležať v chladnom a tmavom mieste.
Údené rybie mäso naložené v zaváracom pohári.
zdroj: somethingedible.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.