Nákyp je vďaka pridanému tvarohu ešte vláčnejší. Použiť môžete takmer ľubovoľné ovocie.
INGREDIENCIA
- 150 g ryže
- 800 ml mlieka
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g masla
- 4 vajcia
- višne
- 250 g mäkkého tvarohu
- škorica
POSTUP
- Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
- Vmiešame krupicový a polovicu vanilkového cukru.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
- Premiešame.
- Tvaroh premiešame s druhou polovicou vanilkového cukru.
- Do vymasteného pekáča dáme najskôr vrstvu ryžovej kaše.
- Potom nasleduje vrstva tvarohu.
- Poukladáme vykôstkovanými višňami.
- Navrch dáme druhú polovicu kaše.
- Posypeme škoricou.
- Pečieme dozlatista približne 30 minút.
- Podávame.