Nákyp, ktorý v sebe okrem zlatistých marhúľ skrýva prekvapenie v podobe chrumkavých orechov.
INGREDIENCIA
- 150 g ryže
- 800 ml mlieka
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g masla
- 4 vajcia
- marhule (čerstvé alebo kompótované)
- 2 hrsti mletých vlašských orechov
- škorica
POSTUP
- Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
- Vmiešame oba cukry.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
- Premiešame.
- Do vymasteného pekáča dáme najskôr vrstvu ryžovej kaše.
- Poukladáme vykôstkovanými marhuľami.
- Zasypeme orechy.
- Navrch dáme druhú polovicu kaše.
- Posypeme škoricou.
- Pečieme dozlatista približne 30 minút.
- Podávame.