Pokiaľ máte radi štrúdľu, táto verzia ryžového nákypu je pre vás jasnou voľbou.
INGREDIENCIA
- 150 g ryže
- 800 ml mlieka
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g masla
- 4 vajcia
- jablká
- 1 lyžička citrónovej kúry
- 2 hrsti hrozienok
- škorica
POSTUP
- Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
- Vmiešame krupicový cukor.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Oddelíme si žĺtky od bielkov.
- Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
- Kašu necháme vychladnúť a vmiešame maslo so žĺtkami.
- Prisypeme škoricu a citrónovú kúru.
- Jablká nastrúhame as hrozienkami taktiež vmiešame do kaše.
- Opatrne pridáme aj sneh z bielkov.
- Nalejeme do vymasteného pekáča.
- Pečieme dozlatista približne 30 minút.
- Podávame.