Nákyp z ryže s jablkami a hrozienkami

Nákyp z ryže s jablkami a hrozienkami

Pokiaľ máte radi štrúdľu, táto verzia ryžového nákypu je pre vás jasnou voľbou.

INGREDIENCIA

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • jablká
  • 1 lyžička citrónovej kúry
  • 2 hrsti hrozienok
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame krupicový cukor.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  4. Oddelíme si žĺtky od bielkov.
  5. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  6. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame maslo so žĺtkami.
  7. Prisypeme škoricu a citrónovú kúru.
  8. Jablká nastrúhame as hrozienkami taktiež vmiešame do kaše.
  9. Opatrne pridáme aj sneh z bielkov.
  10. Nalejeme do vymasteného pekáča.
  11. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  12. Podávame.
Nákyp s hrozienkami na tanieri.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.