Vyskúšajte tento zdravý syrový nákyp s čerstvým špenátom a pšenicami. Pochutí si na ňom celá rodina!
INGREDIENCIA
- 1 hrnček pšeno
- 1 hrnček čerstvého špenátu
- 3 vajcia
- 1/2 lyžičky tymiánu
- pažítka
- morská soľ
- olivový olej
- 250 g syra (eidam, gouda, mozarella,…)
POSTUP
- Pripravíme si pšeno.
- Prepláchneme ich horúcou vodou, potom dáme do kastrólika, zalejeme vodou.
- Varíme asi 15 minút, kým sa z nich nevyvarí všetka voda.
- Medzitým si rozšľaháme vajcia, pridáme do nich tymian, trochu soli a vetvička na jemno nasekané pažítky.
- Po uvarení necháme pšeno na pár minút vychladnúť a zatiaľ si pripravíme špenát.
- Špenátové listy na hrubo nasekáme.
- Jáhly zmiešame v mise so špenátom a dochutíme soľou.
- Vzniknutú zmes dáme do olejom vymastenej zapekacej misy a zalejeme rozšľahanými vajíčkami s bylinkami.
- Pečme na 190 ° C po dobu 20 minút.
- Po dvadsiatich minútach pridáme na vrch nákypu nastrúhaný syr a zapekáme ďalších 5 minút.
- Nákyp chutí naozaj výborne s paradajkami alebo paradajkovým šalátom.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?