Nákyp zo syra so špenátom a pšenicami

Nákyp zo syra so špenátom a pšenicami

Vyskúšajte tento zdravý syrový nákyp s čerstvým špenátom a pšenicami. Pochutí si na ňom celá rodina!

INGREDIENCIA

  • 1 hrnček pšeno
  • 1 hrnček čerstvého špenátu
  • 3 vajcia
  • 1/2 lyžičky tymiánu
  • pažítka
  • morská soľ
  • olivový olej
  • 250 g syra (eidam, gouda, mozarella,…)

POSTUP

  1. Pripravíme si pšeno.
  2. Prepláchneme ich horúcou vodou, potom dáme do kastrólika, zalejeme vodou.
  3. Varíme asi 15 minút, kým sa z nich nevyvarí všetka voda.
  4. Medzitým si rozšľaháme vajcia, pridáme do nich tymian, trochu soli a vetvička na jemno nasekané pažítky.
  5. Po uvarení necháme pšeno na pár minút vychladnúť a zatiaľ si pripravíme špenát.
  6. Špenátové listy na hrubo nasekáme.
  7. Jáhly zmiešame v mise so špenátom a dochutíme soľou.
  8. Vzniknutú zmes dáme do olejom vymastenej zapekacej misy a zalejeme rozšľahanými vajíčkami s bylinkami.
  9. Pečme na 190 ° C po dobu 20 minút.
  10. Po dvadsiatich minútach pridáme na vrch nákypu nastrúhaný syr a zapekáme ďalších 5 minút.
  11. Nákyp chutí naozaj výborne s paradajkami alebo paradajkovým šalátom.
Jáhlovo-syrový nákyp so špenátom v zapekacej mise.
www.naturallyella.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.