Tento recept nevyužíva klasické droždie, ale droždie v prášku. Cesto je oveľa jednoduchšie na prípravu a lievance vám nádherne vykysnú a rozplynú sa na jazyku.
Čo budeme potrebovať
- 2 stredné jablká
- Vajcia
- 4 lyžice gréckeho jogurtu
- 180 ml mlieka
- Lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžica oleja
- 140 g hladkej múky
- Lyžička sušeného droždia
- Štipka soli
Postup
- V mise zmiešame múku, sušené droždie a soľ
- V druhej mise vyšľaháme vajcia s jogurtom, vlažným mliekom, olejom a extraktom z vanilky
- Cesto musí mať hladkú štruktúru
- Potom zmiešame suché ingrediencie so suchými
- Cesto poriadne prepracujeme, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto
- Medzitým umyjeme jablká, zbavíme ich jadrovníka a nahrubo nastrúhame
- Nastrúhané jablká opatrne vmiešame do cesta
- Na panvici si zahrejeme olej
- Lievance smažíme na strednej teplote pokiaľ nie sú z oboch strán hnedé
- Ihneď podávame, kým sú lievance teplé
Chutney sa dá použiť aj ako doplnková omáčka s mäsu. Vyskúšajte tieto recepty na hovädziu roštenku a pridajte domáce chutney. Nebudete sa stačiť diviť!