Nálev na nakladanie klobás

Nálev na nakladanie klobás

Pripravte si jednoduchý nálev, vďaka ktorému vaše klobásy vydržia v špajze pekne dlho a navyše budú stále chutné a šťavnaté!

Budete potrebovať

  • 1 l vody
  • 40 g soli
  • korenie

Postup prípravy

  • Vodu vlejte do hrnca, prisypte soľ, korenie a môžete podľa chuti pridať papriku s bobkovým listom.
  • Nechajte prejsť varom a vychladnúť.

Najobľúbenejším spôsobom konzervovania zostáva to do pohárov. Je jednoduché, účinné as naším návodom ho hravo zvládnete aj vy!

Budete potrebovať

  • klobásy
  • nálev viď recept vyššie
  • zaváracie poháre s viečkami

Postup prípravy

  • Najskôr si pripravte poháre – sterilizujte ich aj s viečkami a nechajte ich voľne usušiť.
  • Potom do pohárov vkladajte klobásy – tlačte ich na seba, aby sa vám do pohárov vliezlo väčšie množstvo klobás.
  • Zalejte klobásy nálevom – je potrebné, aby klobásy boli v náleve úplne ponorené.
  • Otrite okraje pohárov papierovou utierkou a poriadne zaviečkujte.
  • Vložte poháre do zaváracieho hrnca – skladajte ich 1 centimeter od seba.
  • Varte na 90 stupňov po dobu jednej hodiny.
  • Potom nechajte poháre vychladnúť a uskladnite do chladnej a tmavej komory.
Klobásy naložené v zaváracích pohároch.
zdroj: pickledpig.files.wordpress.com

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na zaváranie údeného mäsa . Doprajte si tú skvelú chuť kedykoľvek vás len napadne!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.