Nálev na zaváranie

Nálev na zaváranie

Základom nálevu je cukor a voda – ich množstvo upravujeme podľa potreby. Uvedené množstvo je počítané na asi 6 kilogramov hrušiek.

Budete potrebovať

  • 2 ¼ hrnčeka cukru
  • 5 ¼ hrnčeka vody
  • 1 lyžica kyseliny citrónovej

Postup prípravy

  • Vodu nalejte do hrnca zodpovedajúcej veľkosti.
  • Akonáhle voda začne vrieť, prisypte cukor a kyselinu citrónovú.
  • Varte do doby, než sa cukor úplne rozpustí.

Hrušky si jednoducho môžete zakonzervovať aj v rúre. S naším receptom je to hračka!

Budete potrebovať

  • hrušky
  • nálev
  • zaváracie poháre
  • noviny alebo utierku
  • hlboký plech

Postup prípravy

  • Sterilizujte zaváracie poháre a pripravte nálev.
  • Rúru si predhrejte na 150 stupňov Celzia.
  • Hrušky umyte a zbavte nechcených častíc.
  • Prekrojte ich na štvrtiny a vložte do pohárov.
  • Podľa chuti môžete do pohárov k hruškám pridať škoricu, klinčeky alebo časť vanilkového struku.
  • Potom hrušky prelejte vychladnutým nálevom až po okraj.
  • Starostlivo poháre uzavrite viečkom a dajte na plech vyložený novinami alebo utierkou.
  • Poháre skladajte ďalej od seba a podlejte ich vodou.
  • Pečieme asi 20 minút.
  • Môžete tiež skúsiť variant, kedy poháre uzavriete viečkom až po vytiahnutí z rúry – viečko ihneď priľne k poháru.
  • Po vytiahnutí z rúry poháre otočte hore dnom a nechajte ich vychladnúť do druhého dňa.
  • Následne ich uložte do vhodného miesta – komora by mala byť tmavá a chladná.
Poháre nakladaných hrušiek.
zdroj: eatingforyou.com.au

Máme pre vás aj tradičné recepty na zaváranie ríbezlí alebo ako zatočiť so záplavou tohto zdravého ovocia!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.