Nálev na zaváranie čerešní

Nálev na zaváranie čerešní

Suroviny

  • 1 l vody
  • 30 dkg cukru

Postup prípravy

  • Vodu s cukrom si jednoducho zvaríme, až sa cukor úplne rozpustí.
  • Nálev vlejeme do pripravených pohárov s ovocím.

Existujú aj ďalšie skvelé spôsoby, ako si čerešne uchovať na neskôr. Vyskúšajte všetky!

1. Konzervovanie v alkohole

Budete potrebovať

  • 500 g vykôstkovaných čerešní
  • 1 dl 50% alkoholu
  • 350 g cukru

Ako konzervovať

  • Vykôstkované čerešne zalejte pripraveným alkoholom tak, aby ovocie bolo úplne zaliate – môže byť vodka, rum či nejaká ovocná pálenka, a zmiešajte s cukrom.
  • Naplňte nimi pripravené poháre a skladujte v mrazničke.
Poháre nakladaných čerešní a vedľa položená plná fľaša Bacardi.
zdroj: thejourneyoftwo.wordpress.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.