Nálev na zaváranie jabĺk

Nálev na zaváranie jabĺk

Pripravte si základný nálev na zaváranie jabĺk, s ktorým bude ich uchovávanie hračka!

Budete potrebovať

  • jablká
  • cukor kryštál

Postup prípravy

  • V dostatočne veľkom hrnci si priveďte vodu do varu.
  • Prisypte cukor a varte do doby, než sa úplne rozpustí.

Zdá sa vám trochu divné uchovávať strúhané jablká? Hotová zaváranina je pre mnohých oveľa lepšia ako napríklad jablčná marmeláda. Vyskúšajte a uvidíte.

Budete potrebovať

  • 1,5 kg jabĺk
  • 2 lyžičky hnedého cukru
  • ¼ hrnčeka cukru kryštál
  • 1 lyžička škorice
  • ½ lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
  • ¼ lyžičky mletého klinčeka
  • 1 lyžička kyseliny citrónovej

Postup prípravy

  • Pripravte si zavárací hrniec a zaváracie poháre s viečkami.
  • Na veľkú misu položte sitko s jemnou štruktúrou a postrúhané jablká cez neho preceďte.
  • K jablkám pridajte 2 lyžičky hnedého cukru a jemne premiešajte – aby sa spojili.
  • Scedené jablká dajte do čistej utierky alebo plátienka a vytlačte z nich zvyšnú šťavu.
  • Túto šťavu dajte do hrnca a pridajte k nej cukor kryštál a zvyšok ingrediencií okrem kyseliny citrónovej.
  • Akonáhle sa cukor rozpustí, pridajte jablká. Varte po dobu 5-6 minút, kým sa kúsky jabĺk nerozpadnú.
  • Odstráňte zvyšnú šťavu.
  • Rozdeľte kyselinu citrónovú do pohárov – zabraňuje zhnednutiu jabĺk a pridajte horúce jablká.
  • Poriadne zaviečkujte a varte vo vodnom kúpeli po dobu 25 minút.
  • Potom nechajte pohár stáť v teplej vode ďalších 5 minút.
  • Vyberte poháre a položte ich na utierku dnom nahor a nechajte vychladnúť.
  • Skladujte na chladnom a tmavom mieste – trvanlivosť je 1 rok.
Nakladané strúhané jablká v zaváracích pohároch.
zdroj: www.simplebites.net

Inšpirujte sa aj našimi receptami na zaváranie paradajok . Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.