Nálev na zaváranie paradajok

Nálev na zaváranie paradajok

Univerzálny nálev na paradajky si zvolí každý sám, môžete využiť buď sladkokyslý nálev, alebo iba slaný nálev – osolená voda.

Budete potrebovať

  • 1 l vody
  • 0,5 l octu
  • 80 g cukru
  • 40 g soli

Postup prípravy

  • Do hrnca vlejte vodu a začnite ju zahrievať.
  • Vsypte všetky ostatné suroviny do vody a priveďte do varu.
  • Akonáhle vzniknutý roztok prejde varom, odstavte a nechajte vychladnúť.
  • Do nálevu môžete pridať aj horčičné semienko – podľa ľubovôle.

Na tento recept potrebujete zavárací hrniec. Pokiaľ ho máte k dispozícii, riaďte sa našimi inštrukciami a bude to hračka!

Budete potrebovať

  • paradajky
  • nálev
  • zaváracie poháre s viečkom
  • zavárací hrniec s teplomerom
  • korenie – bobkový list, guličky čierneho korenia, nové korenie

Postup prípravy

  • Zo všetkého najskôr sterilizujte poháre na zaváranie vrátane viečok.
  • Pripravte si sladkokyslý nálev.
  • Paradajky umyte a očistite od stopiek.
  • Ak máte menšie paradajky, ktoré sa zmestia do pohárov, prepichnite každú paradajku aspoň dvakrát špáradlom.
  • Ak sú paradajky väčšie, rozkrojte ich na polovice alebo štvrtiny.
  • Natlačte ich do pohárov, pridajte korenie a zalejte nálevom.
  • Utrite okraje pohárov a poriadne viečka utiahnite.
  • Poháre vkladajte do zaváracieho hrnca tak, aby sa nedotýkali a podlejte ich vodou.
  • Zavárajte po dobu 30 minút na 80 stupňov.
  • Akonáhle sú paradajky hotové, poháre vytiahnite a otočte ich dnom nahor.
  • Po vychladnutí ich uskladnite do chladného a tmavého miesta.
Nakladané paradajky v zaváracích pohároch.
zdroj: lanascooking.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na nakladané uhorky na niekoľko rôznych spôsobov. Obľúbená pochúťka, ktorá sa nikdy neomrzí!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.