Pokiaľ máte radi sladké buchty s náplňou, zbystrite pozornosť. Tento recept je úžasný svojou dokonalou vôňou vanilky, vďaka ktorej získa mak ešte lepšiu chuť a arómu. Budete sa olizovať až za ušami, bez ohľadu na to, aký typ cesta zvolíte. Môže to byť napríklad aj lístkové cesto. Ostatne neváhajte mrknúť na tie najlepšie recepty z lístkového cesta , ktoré tu pre vás máme nachystané.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky maku
- 1/4 litra mlieka
- 1 1/2 hrnčeka cukru múčka
- 2 lyžičky vanilkového extraktu/aróma
Postup:
- Do stredne veľkého hrnca nasypeme mak, zalejeme mliekom a na miernom ohni necháme pomaly priviesť do varu.
- Varíme zhruba 30 – 40 minút, pričom ho musíme pravidelne miešať, aby sa neprichytil.
- Potom mak odstavíme nabok a necháme ešte 30 minút pod pokrievkou pracovať.
- Medzitým si pripravíme misku s jemným sitom, cez ktoré oddýchnutý mak scedíme.
- Jemne vytlačíme prebytočnú tekutinu.
- Uvarený mak preložíme do stolného mixéra a na najvyššie otáčky dôkladne rozmixujeme.
- Dobré je počas mixovania vždy na chvíľu vypnúť mixér, oddeliť mak od stien nádoby a zase pokračovať v mixovaní.
- Keď je mak rozmixovaný, preložte ho do misy, pridajte práškový cukor, vanilkový extrakt a znovu starostlivo premiešajte.
- Tým je náplň hotová a pripravená na použitie do buchiet, ale pokojne aj na koláč.