Náplň do závinu s vôňou škorice

Náplň do závinu s vôňou škorice

Závin je obľúbeným múčnikom, ktorý najčastejšie pripravujeme s jablčnou alebo tvarohovou náplňou. Avšak ten makový rozhodne stojí za to vyskúšať. Má úžasnú chuť, jemnú konzistenciu, na jazýčku sa úplne rozplýva.

Ingrediencie:

  • 250 g mletého maku
  • 250 ml mlieka
  • Kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 lyžička škorice
  • 50 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 30 g hrozienok

Postup:

  • Do stredne veľkého kastróla dáme maslo, necháme rozpustiť a hneď prihodíme mak.
  • Pokiaľ nezoženiete mletý, je nutné ho najskôr pomlieť na mlynčeku pre mak či na mlynček na kávu.
  • Mak zalejeme vodou a varíme na miernom ohni, kým nie je mäkký.
  • Chvíľku to bude trvať a je nutné mak miešať, aby sa neprichytil.
  • Akonáhle je mak mäkký, môžete iba odstaviť a nechať trochu ochladiť.
  • Medzitým si vyberte stredne veľkú misku, dajte do nej kôru z citróna, škoricu, cukor a hrozienka.
  • Všetko premiešate, a nakoniec pridáte vychladnutú makovú zmes
  • Znovu dôkladne premiešate tak, aby sa všetko spojilo a malo to hladkú štruktúru.
Super náplň do obľúbenej rakúskej štrúdle.
Zdroj: https://www.pizzanco.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.