Čím naplniť tortillu? Inšpirujte sa našimi receptami na najlepšie tortillové náplne a nebudete ľutovať!

Plnená tortilla má už dlhú dobu svoje miesto v gastronómii a stali sa obľúbenou súčasťou nášho bežného jedálnička ako ľahký obed alebo chutná večera.

Poskytujú totiž veľký priestor nielen na využitie vlastnej fantázie a tým uspokoja chute hociktorého labužníka.

Viete, že sa tortilly plnia aj na sladko?

Máte strach, že vám tortilly počas prípravy vychladnú. Pokojne ich dajte na chvíľku zapiecť do sendvičovača. Ak oceníte radu s výberom tohto pomocníka, žmurknite na tipy, ako vybrať najlepší sendvičovač .

Možností čím plniť tortill je veľa. Sem patria dusené huby, pretože aj tie sa hodia do tortill. Ďalšou možnosťou môžu byť aj ryby najčastejšie konzervované napríklad tuniak. Všetko môžeme ešte doplniť zeleninou, údeninou alebo aj omáčkou .

Recept na domácu tortillu

Nie je nič lepšie ako nefalšovaná mexická placka, ktorú si pripravíte doma. Je to jednoduchšie ako by sa mohlo zdať!

Čo budeme potrebovať

  • 500 g múky pšeničnej hladkej (možno použiť aj z polovice múku celozrnnú)
  • 1 lyžica soli
  • 3/4 hrnčeka olivového oleja
  • 3/4 hrnčeka vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Postup

  1. V mise zmiešame 2/3 múky so soľou, vodou a olivovým olejom.
  2. Vytvoríme hladké a pružné cesto.
  3. Potom pridáme postupne zvyšnú múku a opäť vymiešame do hladkého cesta.
  4. Cesto rozdelíme na 12-16 rovnakých dielov a každý rozvaľkáme na ľahko pomúčenej doske na veľmi tenkú placku.
  5. Na sporáku si rozohrejeme panvicu na stredne silnú teplotu a tortilly na nej z oboch strán krátko opečte do svetlo zlata.

Ak nespotrebujeme všetko cesto, tortilly môžete tiež opiecť, ale ešte o trochu kratšiu dobu a zamraziť. Až ich budete chcieť použiť, len ich vyberte z mrazničky, zľahka orastie vodou a rozpečte krátko na grile či panvici

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.