Táto veľká pusinková torta k narodeninám, ktorá sa rozpúšťa v ústach sa pripravuje zo šľahaných bielkov a cukru. Vašich stravníkov tak potešíte chrumkavou kôrkou a žuvavým stredom pripomínajúcim sladké marshmallow.
Ingrediencie na korpus
- 7 bielkov z veľkých vajec
- 2 hrnčeky krupicového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 2 lyžičky bieleho octu
Ingrediencie na mandľový krém
- 1,5 hrnčeka smotany na šľahanie
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- 1 lyžička mandľového extraktu
Ďalšie ingrediencie
- čerstvé maliny
- zrnká z granátového jablka
- lístky mäty
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 150 °C.
- V mise kuchynského mixéra alebo pomocou ručného mixéra vyšľahajte bielky do tuhého snehu. Mali by sa tvoriť mäkké vrcholy.
- Po troškách pridávajte cukor, pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Trvá to cca 5-8 minút.
- Pridajte kukuričný škrob, ocot a vanilkový cukor. Šľahajte.
- Zmes dajte do veľkého cukrárskeho vrecka a na papieri na pečenie vytvorte 9 alebo 10 rovnako veľkých kopčekov. Zadnou časťou lyžice potom vytvoríte malé jamky na každom kopčeku.
- Dajte piecť na 1 hodinu a 15 minút. Potom rúru vypnite, ale neotvárajte ju. Nechajte ju vychladnúť v rúre aspoň hodinu.
- Medzitým si vytvoríte krém. V mise ušľahajte smotanu s cukrom a mandľovým extraktom, kým sa nebudú tvoriť tuhé špičky. Dajte do chladničky.
- Vychladnutú pavlovu potrite mandľovým krémom, poukladajte malinami, granátovým jablkom a ozdobte lístkami mäty. A máte hotovo.