Narodeninovú tortu Pavlova

Narodeninovú tortu Pavlova

Táto veľká pusinková torta k narodeninám, ktorá sa rozpúšťa v ústach sa pripravuje zo šľahaných bielkov a cukru. Vašich stravníkov tak potešíte chrumkavou kôrkou a žuvavým stredom pripomínajúcim sladké marshmallow.

Ingrediencie na korpus

  • 7 bielkov z veľkých vajec
  • 2 hrnčeky krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky bieleho octu

Ingrediencie na mandľový krém

  • 1,5 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1 lyžička mandľového extraktu

Ďalšie ingrediencie

  • čerstvé maliny
  • zrnká z granátového jablka
  • lístky mäty

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 150 °C.
  • V mise kuchynského mixéra alebo pomocou ručného mixéra vyšľahajte bielky do tuhého snehu. Mali by sa tvoriť mäkké vrcholy.
  • Po troškách pridávajte cukor, pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Trvá to cca 5-8 minút.
  • Pridajte kukuričný škrob, ocot a vanilkový cukor. Šľahajte.
  • Zmes dajte do veľkého cukrárskeho vrecka a na papieri na pečenie vytvorte 9 alebo 10 rovnako veľkých kopčekov. Zadnou časťou lyžice potom vytvoríte malé jamky na každom kopčeku.
  • Dajte piecť na 1 hodinu a 15 minút. Potom rúru vypnite, ale neotvárajte ju. Nechajte ju vychladnúť v rúre aspoň hodinu.
  • Medzitým si vytvoríte krém. V mise ušľahajte smotanu s cukrom a mandľovým extraktom, kým sa nebudú tvoriť tuhé špičky. Dajte do chladničky.
  • Vychladnutú pavlovu potrite mandľovým krémom, poukladajte malinami, granátovým jablkom a ozdobte lístkami mäty. A máte hotovo.
Torta pavlova ozdobená čerstvým ovocím a krémom.
Zdroj: yogaofcooking.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.