Náterka s stopkovým zelerom

Náterka s stopkovým zelerom

Pri tejto šunkovej nátierke máte možnosť univerzálneho využitia. Je to super náplň do sendvičov, ale chutí aj na rožku, žemle, kaiserke alebo čerstvom chlebe.

Skvele sa hodí na rýchle a ľahké občerstvenie, či už chystáte predjedlá na svadobnú hostinu, na oslavu narodenia bábätka alebo len pochúťku na posedenie s rodinou či priateľmi.

Ingrediencie:

  • 600 g šunky
  • 1 vajce natvrdo
  • 1/2 cibule
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 1 sterilizovanú uhorku
  • 3/4 hrnčeka majonézy
  • 1 lyžicu dijonskej horčice
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Šunku rozkrájame na rovnako veľké kocky.
  • Vajcia, cibuľu, zeler aj uhorku nakrájame na kocky.
  • Všetky suroviny bez majonézy a horčice dáme do nádoby mixéra a pulzným tlačidlom asi 15-krát zapneme na stredný stupeň.
  • Zložíme nádobu, postavíme na stôl a pridáme horčicu s majonézou.
  • Starostlivo zamiešame, aby vznikla hladká zmes.
  • Potom preložíme do misy a dáme vychladiť do chladničky, ideálne do druhého dňa.
  • Potom servírujeme tak, ako nám bude najviac vyhovovať, napríklad na čerstvej bagete, chlebe alebo aj na sušienkach.
  • V chladničke vydrží až 4 dni. Pokiaľ ju nespotrebujeme, môžeme si ju pokojne zmraziť na neskôr.
Nátierka zo šunky na chlieb a pečivo.
Zdroj: https://makeyourmeals.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.