Výborná je aj nátierka z lososa nakladaného v oleji. V tomto recepte použijeme aljašskú tresku ala losos. Inšpirujte sa!
Ingrediencie
- 1 balenie tresky ala losos v oleji
- 1 menšia cibuľa (môže byť jarná)
- 2 trojuholníčky taveného syra
- 3 lyžice nátierkového masla
- 1 lyžica horčice
- 3 lyžice majonézy
- Mleté korenie (prípadne aj soľ)
Postup
- Z tresky ala losos najprv zlejte olej.
- Cibuľu nasekajte najemno a spoločne so zliatym lososom rozmixujte v robote (prípadne pomeľte v mlynčeku na mäso).
- Pridajte tavený syr, nátierkové maslo, majonézu a horčicu.
- Premiešajte, ochutnajte a prípadne dochuťte čiernym korením či soľou. Soľ by nemala byť nutná, pretože ryba samotná slaná je dosť.
- Hotovú nátierku môžete nechať odležať v chladničke alebo ihneď podávajte s čerstvým pečivom.
Inšpirujte sa našimi skvelými receptami na mäsové nátierky . Nech majú hostia z čoho vyberať. 🙂