Tento recept na nátierku kombinuje krémové avokádo s kyslou smotanou, salsou, paradajkami a strúhaným syrom pre rýchlu a jednoduchú desiatu na každý deň. Alebo jej servírujte s týmto receptom na mexickej nachos .
Čo budeme potrebovať
- 2 veľká avokáda
- 120 g kyslej smotany
- 150 g smotanového syra
- 1 lyžička rasce
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička limetkovej šťavy
- 1/2 lyžičky chilli omáčky
- 100 g salsy
- 150 g strúhaného syra čedar
- 100 g nakrájaných paradajok
- soľ
- korenie
- čerstvý koriander na ozdobu
Postup
- Vo veľkej mise roztlačte avokádo vidličkou alebo šťouchadlom na zemiaky.
- V malej miske zmiešajte kyslú smotanu, smotanový syr, rascu, limetkovú šťavu, prelisovaný cesnak a chilli omáčku.
- Do avokáda vmiešame kyslú smotanu a salsu.
- Pridajte syr a paradajky, dochuťte soľou a korením, dobre premiešajte.
- Zakryte a nechajte chladiť 1 hodinu.
- Pred podávaním posypte trochou syra a paradajkami. Ozdobte koriandrom. Podávajte s chipsy.
Najlepšou prílohou je opečený taostový chlieb. Môžete si ho ľahko urobiť vo kvalitnom hriankovači . Vyberte si podľa našej recenzie ten, ktorý sa bude hodiť do vašej kuchyne!