Na prípravu nátierky nemusíte vždy používať kapustu nakladanú, možno ju pripraviť aj z čerstvého. Iba musíte pri príprave počítať s časom, ktorý je nutný na podusenie kapusty.
Ingrediencie:
- 400 g červenej kapusty
- 1 cibuľa
- 1 PL olivového oleja
- 2 PL červeného vínneho octu
- 200 ml jablčnej šťavy
- 2 PL mletých vlašských orechov
- 200 g smotanového syra
- citrónová šťava
- soľ, korenie
- semienka (slnečnicové, ľanové, sezamové) na ozdobu
- čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
- Červenú kapustu očistite, umyte a nakrájajte na tenké prúžky.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky.
- Oboje spoločne opražte na rozpálenom oleji a dochuťte soľou a korením.
- Podlejte červeným vínnym octom a jablčnou šťavou.
- Spoločne duste približne 20 minút.
- Potom červenú kapustu sceďte.
- Vývar nevylievajte, červenú kapustu nechajte vychladnúť.
- Následne kapustu rozmixujte spoločne s mletými orechmi, smotanovým syrom a citrónovou šťavou.
- V prípade potreby pridajte trochu vývaru z červenej kapusty a dochuťte korením.
- Ozdobte rozmanitými semienkami a čerstvými bylinkami.
Nátierku z červenej kapusty podávajte s čerstvým pečivom.