Nátierka s paprikou a cesnakom

Nátierka s paprikou a cesnakom

Budapešť, ako sa aj tejto pochúťke hovorí je veľmi obľúbeným druhom nátierky, ktorý sa hodí na každú príležitosť.

Táto verzia obsahuje okrem iného aj cesnak. Ten ako vieme dokáže spestriť aj ten maximálne nudný pokrm a urobiť z neho pochúťku, na ktorú sa len tak nezabudne.

Ingrediencie:

  • 350 g tvarohu
  • 240 g smotanového syra
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 – 3 lyžice kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
  • Štipka pálivej papriky
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice čerstvé pažítky
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Cesnak očistíme a prelisujeme. Oboje dáme do misky.
  • Pažítku nasekáme a pridáme do misy.
  • Pridáme tvaroh so smotanovým syrom a vidličkou premiešame.
  • Prihodíme kyslú smotanu, sladkú aj pálivú papriku, rascu, horčicu a osolíme.
  • Naposledy veľmi dôkladne premiešame a potom hneď uložíme do chladničky.
  • Servírujeme najlepšie na čerstvom chlebe s paradajkami.
Vynikajúca verzia budapeštianskej nátierky s vôňou cesnaku.
Zdroj: https://hungarytoday.hu/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.