Ak hľadáte zmes zo salámy, ktorá bude nielen vhodná na natieranie pečiva, ale pokojne sa dá zjesť aj ako šalát, potom máte jasného kandidáta.
Ingrediencie:
- 1 červená cibuľa
- 300 g šunkovej salámy
- 200 g smotanového syra
- 3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 3 lyžice mlieka
- Biele korenie a soľ podľa chuti
- 1/4 – 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
Postup:
- Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky.
- Salámu nasekáme na jemné kúsky. Oboje dáme do misky.
- Pridáme smotanový syr, petržlen, mlieko, papriku, soľ aj korenie a pomocou ručného mixéra dôkladne našľaháme.
- Akonáhle máme hotovo, dáme tak na pol hodinky vychladiť.