Vajíčka sú super prílohou, ale vo varenej podobe aj vhodnou surovinou do rôznych náteriek či šalátov. S týmto receptom potešíte každého, kto fandí pochúťkam studenej kuchyne.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 1/2 hrnčeka majonézy
- 150 g dusené bravčové šunky (môže byť aj morčacie či kuracie)
- 2 jarné cibuľky
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
- Dáme do misky a pridáme najemno pokrájanú šunku.
- Prihodíme majonézu s dijonskou horčicou aj očistenú a nakrájanú jarnú cibuľku.
- Osolíme, okoreníme, dôkladne zamiešame a dáme na 2 hodiny vychladiť, aby sa vône pekne prepojili.
- Nátierka je skvelá do čerstvej žemle, na toastový či klasický chlieb, ale aj na jednohubky či krekry.