Nátierka so žltým hrachom a zázvorom

Nátierka so žltým hrachom a zázvorom

Ďalší tip na skvelú a zdravú večeru alebo desiatu. Vďaka vareniu je síce príprava pracnejšia, ale určite to stojí za to. Zázvor jej dodá jemne pikantnú chuť, a navyše krásne zahreje.

Čo budeme potrebovať

  • 7 lyžíc olivového oleja
  • 1 hrnček žltého deleného hrachu (namočeného vopred)
  • 2 hrnčeky vývaru alebo vody
  • ½ hrnčeka bieleho vína (alebo môžete nahradiť vývarom)
  • ½ lyžičky soli
  • 4 jarné cibuľky
  • 1 hrnček vody
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ¼ lyžičky sušeného mletého zázvoru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

  • Stredný hrniec si predhrejte na strednú teplotu, pridajte 1 lyžicu olivového oleja, nakrájanú bielu a svetlo zelenú časť jarnej cibuľky a cesnak a restujte 2-3 minúty.
  • Pridajte hrach, vývar alebo vodu, víno (alebo viac vývaru) a soľ.
  • Varte asi 35-40 minút, občas miešajte (hlavne v posledných 10 minútach).
  • Po uvarení dajte hrach do mixéra, pridajte 1 hrnček vody a zázvor.
  • Mixujte dohladka. V prípade potreby pridajte viac vody po lyžiciach.
  • Pridajte olivový olej, citrónovú šťavu a premixujte.
  • Ak je potrebné dochuťte soľou alebo šťavou z citróna.
  • Nátierku si posypte zelenou časťou jarnej cibuľky, ktorá zostala.
  • Podávajte s vašim obľúbeným pečivom.

Ak chcete podávajte posypané praženými píniovými orechmi alebo slnečnicovými semienkami. Na túto dávku budete potrebovať ¼ hrnčeka jednej z ingrediencií.

Nebojte sa experimentovať a využite aj zvyšky jedál v rôznych kombináciách. Zo zvyšku hráškovej nátierky urobte napríklad muffiny na slano . Uvidíte, ako sa po nich zapráši.

Miska plná krémovej nátierky so žltým hrachom a orieškami.
Zdroj: thecuriouschickpe a.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.