Nátierka so zrelým syrom a figa

Nátierka so zrelým syrom a figa

Naše recepty vždy prináša niečo nové, nevšedné a nie je tomu inak ani tu. Netradičnú kombináciu romadúru s ovocím, ste určite ešte nemali šancu vyskúšať. Preto neváhajte a pustite sa do jej prípravy.

Čo budeme potrebovať

  1. 3 lyžice figovej marmelády (alebo pol na pol s medom)
  2. 75 g sušených fíg (nakrájaných na plátky)
  3. 50 g vylúpaných pistácií (nahrubo nakrájaných)
  4. 50 g vlašských orechov (nahrubo nakrájaných)
  5. 370 g romadúru

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov
  2. Do malej misky si nakrájame figy, orechy a pistácie
  3. Pridáme polovicu figovej marmelády a všetko spolu premiešame, aby sa orechy a figy obalili
  4. Zo syra odrežeme jeho vrchnú kôru a prerežeme ho mriežkovými rezy
  5. Romadúr vložíme do zapekacej misy
  6. Potrieme ho zvyškom marmelády (alebo medu)
  7. Navrch pridáme zmes fíg a orechov
  8. Misu vložíme do rúry a pečieme približne 10 – 15 minút, kým syr nezmäkne
  9. Po vybratí tekutý syr premiešame s ostatnými ingredienciami
  10. Potom nátierku necháme 5 minút odpočinúť.
  11. Nátierka z romadúru by sa mala podávať ešte teplá
Nátierka plná sladkých fíg, pistácií a orechov.
Zdroj: daniliciousdishes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.