Naše recepty vždy prináša niečo nové, nevšedné a nie je tomu inak ani tu. Netradičnú kombináciu romadúru s ovocím, ste určite ešte nemali šancu vyskúšať. Preto neváhajte a pustite sa do jej prípravy.
Čo budeme potrebovať
- 3 lyžice figovej marmelády (alebo pol na pol s medom)
- 75 g sušených fíg (nakrájaných na plátky)
- 50 g vylúpaných pistácií (nahrubo nakrájaných)
- 50 g vlašských orechov (nahrubo nakrájaných)
- 370 g romadúru
Postup
- Rúru si predhrejeme na 190 stupňov
- Do malej misky si nakrájame figy, orechy a pistácie
- Pridáme polovicu figovej marmelády a všetko spolu premiešame, aby sa orechy a figy obalili
- Zo syra odrežeme jeho vrchnú kôru a prerežeme ho mriežkovými rezy
- Romadúr vložíme do zapekacej misy
- Potrieme ho zvyškom marmelády (alebo medu)
- Navrch pridáme zmes fíg a orechov
- Misu vložíme do rúry a pečieme približne 10 – 15 minút, kým syr nezmäkne
- Po vybratí tekutý syr premiešame s ostatnými ingredienciami
- Potom nátierku necháme 5 minút odpočinúť.
- Nátierka z romadúru by sa mala podávať ešte teplá